Výrobce

AGRODRUŽSTVO – družstvo NOVÝ ŠALDORF

Obchodní název: AGRODRUŽSTVO – družstvo NOVÝ ŠALDORF

Kraje: Jihomoravský kraj

Obory: Alkoholické nápoje, Víno

Obdržená ocenění:

<
>

Kontaktní informace

Adresa: Znojmo 2791, 671 81 Znojmo 5

Telefon: +420 515 227 046

Fax: +420 515 227 025

E-mail: modrysklep@modrysklep.cz, obchod@modrysklep.cz

WWW: www.modrysklep.cz

Seznam výrobků se značkou Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR

Sauvignon – jakostní bílé víno,

Popis výrobce

Modrý sklep je vinařství ve znojemské vinařské podoblasti, jehož vinice se nachází na Kraví hoře a Načeratickém kopci.

Na Kraví hoře jsou písčito-hlinité až jílovité půdy. Hrozny, které zde vznikají, poskytují vína, která jsou plná, extraktivní a obvykle dozrávají do lahvové zralosti druhým až třetím rokem. Kraví hora je výjimečná lokalita, proto jsou zde vysázeny kvalitní odrůdy – Sauvignon, Ryzlink rýnský, Tramín, Veltlínské zelené, Muškát moravský, Rulandské modré a Frankovka.

Načeratický kopec je lokalita, kde převládají půdy písčité a má jižní orientaci. Každoročně zde hrozny dosahují cukernatosti mezi 21° a 25°NM. V některých letech, kdy je nedostatek vodních srážek, dochází k zahušťování buněčného obsahu bobulí, které se projeví vysokým extraktem a mírnou minerálností až slaností. Díky vlastnostem této oblasti jsou zde pěstovány odrůdy, které mají schopnost „nabírat“ cukry v hroznech a díky pevné a tuhé slupce mohou dlouho ve vinici vyzrávat – Rulandské bílé a šedé, Chardonnay a Tramín.

Veškeré zpracovávané hrozny jsou pouze z vlastních vinic. Sklízejí se ručně a v malých množstvích jsou dopravovány do sklepa. Hrozny se nechávají macerovat 2 až 14 hodin v nerezových nádobách, aby se přirozeným způsobem za pomocí vlastních enzymů uvolnily aromatické složky obsažené ve slupkách a povolila pektinová soudržnost dužniny. Rmut je lisován velmi krátce a za nízkého tlaku, aby nedocházelo k přílišnému uvolňování tříslovin a hořčin do budoucího moštu. Ten se nechává zpravidla přes noc volně sedimentovat a čistý podíl se nechává následující den zpravidla samovolně kvasit. Teplota kvašení není extrémně řízená, pouze se dbá na to, aby kvasící mošty neměly vyšší teplotu než 20 - 22°C, a tím nedocházelo k defektům ve vůních a zároveň vznikalo dostatek glycerolu, který se podílí na extraktivnosti vín. Po dokvašení se ještě nechávají mladá vína v kvasnicích. Mladá vína se nechávají rok zrát. Všechna vína svůj vývoj prodělávají v dubových sudech. Některá kratší dobu – Müller-Thurgau a Muškát moravský, některá déle – Veltlínské zelené, Rulandské bílé i šedé a další. Vína se následně lahvují, některá jdou po roce do prodeje, většina však dále zraje v láhvích alespoň rok nebo dva v našich rozsáhlých sklepích.

разработать сайт знакомствфитнес клуб ссср в дзержинскомhottest girls on craigslistв танзании в июне

Fotogalerie

<
>