Výrobce

PEJSKAR & spol., spol. s r. o.

Obchodní název: PEJSKAR & spol., spol. s r.o.

Kraje: Pardubický kraj

Obory: Maso a masné výrobky

Obdržená ocenění:

<
>

Kontaktní informace

Adresa: Žďárská 296, 54954 Police nad Metují

Telefon: +420 255 795 200

Fax:

E-mail: pejskar@madegroup.cz

WWW: http://www.madegroup.cz/

Seznam výrobků se značkou Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR

Staročeský šunkový salám,

Popis výrobce

Město Police nad Metují je historicky významným městem v oboru masozpracujících závodů. Počátek firmy Pejskar je datuje na konec 19. století. Pejskar proto, že firma byla založena roku 1887 bratry Pejskary (Františkem a Janem) jako závod na výrobu šunek a konzerv. Roku 1900 byla jejich firma zapsána jako „První česká továrna na zboží uzenářské, masové konzervy a vývoz šunek“. Rozvoji firmy paradoxně pomohla první světová válka, neboť firma zásobovala armádu konzervami. Po roce 1948 byla firma znárodněna a přidružena k Východočeskému průmyslu masnému při masokombinátu v České Skalici pobočka Police nad Metují. Přišly tzv., chudé roky, kdy rozvoj jako takový nebyl a pobočka v Polici nad Metují se měla postupně uzavřít. Znovuzrození bylo kolem roku 1973. Kdy se díky pánům Kulichovi a Kazdovi inspirovanými zahraničními cestami začal vyvíjet salám fermentovaného typu. V roce 1976 přišel na trh nový výrobek pojmenovaný dle města kde vznik Poličan. Po úspěšném uvedení na trh přišli i další. Ve spolupráci s VFU Brno a masnou Studená se vyvinul i první fermentovaný salám se startovací kulturou Herkules, následovaly další, dnes už známé Lovecký salám, Permoník, Paprikáš a další. Což byly první fermentované salámy v tehdejším Československu. Po celou dobu od roku 1989 se firma specializovala na výrobu trvanlivých salámů. V roce 1992 se firma vrátila do rukou potokům bratří Pejskarů. Roku 2000 vstoupil do firmy Ing. Martin Deml a jeho firma MADE. V roce 2004 pan Deml firmu odkoupil a jako její majitel nechal výrobu zásadně zrekonstruovat a zmodernizovat, dále nechal rozšířit výrobní a expediční prostory.

V současné době vyrábíme nejen trvanlivé salámy všech typů, ať už trvanlivé fermentované (Poličan, Lovecký salám, Herkules, aj.) či trvanlivé tepelně opracované (Vysočina, Turistický trvanlivý salám, aj.). Tyto výrobky patří dodnes mezi top produkty naší firmy. Proto jsme i jedním z pěti největších výrobců trvanlivých salámů v ČR. Kromě již zmiňovaných trvanlivých salámů vyrábíme i tepelně opracované výrobky. Naše výrobky se mohou pyšnit nejen značkou KLASA ale i oceněním Česká chuťovka, Dětská Chuťovka, oceněním Regionální produkt Broumovsko a nově i ochrannou známkou „VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY“. Předností výrobků je bezesporu i fakt, že všechny výrobky jsou přirozeně bezlepkové, což potěší nejen celiaky, ale i zákazníky kteří si chtějí vychutnat chuť masa.

Staročeský šunkový salám: salám s obsahem 93 % masa (85 % vepřového a 8 % hovězího masa), bez lepku, pyšnící se skvělou zauzenou chutí a výraznou masovou mozaikou, za kterou dostal ocenění Česká chuťovka, značku Klasa a nově i ochrannou známkou „VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY“.

Fotogalerie

<
>